Belangrijk! Bike For Live2020 is een geldinzamelactie ten voordele van LIVE2020 en geen publiek toegankelijk evenement. Enkel geregistreerde deelnemers krijgen toegang.

Belangrijk! Bike For Live2020 is een geldinzamelactie en geen publiek toegankelijk evenement. Enkel toegang voor geregistreerde deelnemers.

Antwoorden op al je vragen

Alle informatie die je nodig hebt om veilig aan de startlijn van Bike For Live2020 te verschijnen, vind je in de Q&A hieronder. Heb je bijkomende vragen? Neem dan a.u.b. contact op. 

Ben je op zoek naar jouw gulle schenkers? Bezoek dan zeker de ‘mijn donaties en berichten’ pagina. 

Helaas kunnen enkel medewerkers van Sportpaleis Group, concertorganisatoren en artiesten meefietsen. De reden hiervoor is het coronavirus. We doen er alles aan om deze actie volledig in lijn met de coronamaatregelen te organiseren en daarom willen we vermijden dat grote groepen mensen zouden deelnemen. Maar je kan uiteraard nog altijd Bike For Live2020 steunen door een donatie te doen.

Iedereen is verplicht om zich uiterlijk vóór 13 september 2020 in te schrijven. Het is niet mogelijk om op de dag zelf op het vertrekpunt nog in te schrijven. 

Wil je toch vanuit een andere zaal vertrekken of vergat je een T-shirt of wielertruitje te bestellen? Voor aanpassingen van je inschrijving kan je contact opnemen via info@bikeforlive.be uiterlijk tot 13 september 2020.

Absoluut! Je bepaalt zelf of je vanuit Gent, Hasselt of Vorst vertrekt of het parcours in Antwerpen wil afleggen. Je kan dit nu alvast via het inschrijvingsformulier laten weten.

Afhankelijk van je gekozen route verwachten we je aan de ingang van de zaal. Daar zullen medewerkers je opwachten en jou op weg zetten voor de fietstocht. Hieronder vind je een overzicht van de exacte locaties

  • Capitole Gent: Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
  • Vorst Nationaal: Victor Rousseaulaan 208, 1190 Vorst
  • Ethias Theater/Arena Hasselt: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt
  • Sportpaleis Antwerpen: Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Je kan vanuit het vertrekpunt naar keuze vertrekken tussen 10 en 12 uur. Tijdens deze periode zijn medewerkers aanwezig om je te verwelkomen en verder te helpen. Let op! Het is belangrijk dat je je aanmeldt aan de ontvangstbalie en je routekaart en dorstlessers voor onderweg oppikt!

Jouw aankomst wordt voorzien tussen 16 en 18 uur. Niet alleen kan je dan officieel over de eindstreep rijden gelegen op het middenplein van Sportpaleis Antwerpen, maar ook genieten van een hapje en drankje met collega’s en medefietsers, weliswaar in kleine bubbels. Let op! Het is belangrijk dat je je ook hier aanmeldt aan de ontvangstbalie.

Je schreef op voorhand in voor een bepaald parcours. Op deze website vind je alle informatie over de verschillende parcours terug. Op zondag 20 september ontvang je aan de ontvangstbalie aan elke venue ook een routekaart.

Elke deelnemer kan rekenen op :

  • Een ongevallenverzekering 
  • Bevoorrading met o.a. 2 flesjes water en koek/fruit
  • Technische bijstand en pechverhelping
  • Routekaart

Vergeet zeker je eigen fiets, fietstenue (tenzij je een wielertruitje of T-shirt bestelde) én helm niet, neem eventueel eigen bevoorrading (voeding) mee en smeer zeker die fietsbenen in! Het is niet nodig om je e-mailbevestiging te tonen bij vertrek. Een lijst met inschrijvingen zal aanwezig zijn.

Deze zullen op de dag zelf verdeeld worden aan de ontvangstbalie op het vertrekpunt naar keuze. Kan je door omstandigheden niet deelnemen en wens je toch een T-shirt of wielertruitje? Dan kan je deze ook afhalen op 20 september aan het vertrekpunt naar keuze tussen 10 en 12 uur. We sturen geen T-shirts of wielertruitjes op. 
Iedereen die deelneemt aan deze activiteit is verzekerd.

Je mag zeker samen fietsen met respect voor de verkeersregels en coronamaatregelen. Als er in groep wordt gereden maak je best goede afspraken. De eerste geeft aan als er tegenliggers komen en roept als er paaltjes of andere obstakels op de weg liggen. De eerste is dan ook verantwoordelijk voor het aangeven van de richting.

In de voormiddag, bij de start van de fietstocht, kan je terecht voor een drankje aan de verschillende venues. Onderweg mag je natuurlijk ook stoppen voor een hapje en een drankje. Ook hier moet rekening worden gehouden met de coronamaatregelen. 

Er zullen bij aankomst in het Sportpaleis geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn. 

Het is niet mogelijk om je spullen achter te laten aan het vertrekpunt. We raden aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

Er is op dit ogenblik geen georganiseerde terugreis voorzien. De fiets van wie terug naar het vertrekpunt carpoolt met een collega zal wel op maandag 21 september eveneens op het vertrekpunt worden bezorgd. We rekenen erop dat de collega’s onderling afspraken maken om terug te keren.
We onderzoeken nog of er georganiseerd vervoer aangeboden kan worden. 

Ja, vast en zeker! Hoe meer deelnemers, hoe leuker het avontuur. Je hoeft alvast niet meteen te beslissen wie meerijdt. Je kan dit ook later nog bevestigen.

Absoluut! Je kan het gekozen parcours rijden met de fiets naar keuze. Elektrische fietsen zijn dus zeker toegelaten.

We houden de komende weken het nieuws in verband met het coronavirus en de -maatregelen angstvallig in de gaten en zullen tijdig berichten over de maatregelen die op zondag 20 september zullen gelden. Meer informatie hierover volgt dus nog.

LIVE2020 is een solidariteitsfonds opgericht door en voor de livemuzieksector. Het initiatief wordt breed gedragen door meerdere promotoren, organisatoren en zaalverhuurders. Het fonds steunt iedereen die livemuziek mogelijk maakt en het nu financieel erg moeilijk heeft: van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies. De middelen van het fonds worden beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

We nodigen jou als deelnemers aan Bike For Live2020 uit om je grensverleggende fietsprestatie te laten sponsoren door vrienden, familie, buren enzovoort. Meer informatie hierover volgt later. Naast onze gezamenlijke inspanning om op die manier zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen, trekken we onze actie ook open naar het groot publiek. Via de Koning Boudewijnstichting gaan mensen die ons een warm hart toedragen een donatie kunnen doen op naam van Bike For Live2020.

Bike For Live2020 is een fundraiser voor collega’s uit de livemuzieksector die het op dit ogenblik moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. We vonden het daarom belangrijk om elk individueel ook een bijdrage te doen. Je krijgt echter in ruil voor je bijdrage niet alleen de voordelen van een vinnige work-out, maar ook een leuke T-shirt als herinnering aan je heldendaad, een gepaste verzekering zodat je geen kwaad kan gebeuren, een drankje en een hapje aan de eindstreep en … onze oneindige waardering! 

Belangrijk! Kinderen jonger dan 12 jaar nemen gratis deel. Tieners tussen 12 en 18 jaar betalen 10 euro bij inschrijving. In elk geval is inschrijven nodig omwille van verzekeringen en de praktische organisatie van Bike For Live2020.

We kozen het Sportpaleis onder meer omwille van zijn wielergeschiedenis. Op het eind van de jaren twintig en het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw droomden enkele idealisten van een indoorwielerpiste in Antwerpen. Het moest de grootste indoorpiste worden van Europa, met de grootste vrije dakoverspanning. Op 11 januari 1932 werd in Merksem de eerste steen gelegd van een “paleis” van 88 meter breed en 132 meter lang met een dak van 11.600 m2 zonder enige ondersteuning. Het Sportpaleis werd op 11 september 1933 opgeleverd.

Meer info.

Heb je vragen of feedback, neem dan contact op met info@bikeforlive.be 

Ja, dat kan. Voor een donatie van 40 euro of meer kan de Koning Boudewijnstichting je een fiscaal attest bezorgen. Belangrijk! Gelieve dan niet via onze website te doneren, maar via de website van de  Koning Boudewijnstichting. Maak a.u.b. van de mogelijkheid gebruik om ook de naam van de deelnemer die je wil steunen in te vullen op het formulier. Schenk je aan de actie, noteer dan Bike For Live2020. Bedankt!!

Ga naar de website van de Koning Boudewijnstichting.