Belangrijk! Bike For Live2020 is een geldinzamelactie ten voordele van LIVE2020 en geen publiek toegankelijk evenement. Enkel geregistreerde deelnemers krijgen toegang.

Belangrijk! Bike For Live2020 is een geldinzamelactie en geen publiek toegankelijk evenement. Enkel toegang voor geregistreerde deelnemers.

Jan Van Esbroeck (links) en Jan Vereecke (rechts) overhandigen aan Jan Timmermans (midden) de cheque van 50.000 euro. (foto: Ymke Dirikx) 

50.000 keer bedankt!!

Bike For Live2020 bracht 50.000 euro op voor LIVE2020,het fonds voor en door de livemuzieksector voor de bedrijven, artiesten en freelancers die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis. De cheque van 50.000 euro werd zondagavond 20 september door Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke van Sportpaleis Group overhandigd aan Jan Timmermans, de voorzitter van LIVE2020.

“We zijn verheugd dat we vandaag deze cheque mogen overhandigen aan Live2020. Een initiatief van onze eigen medewerkers en dit om onze mooie livesector te steunen. Centen die zeer hard nodig zijn voor heel veel mensen waar wij normaal elke dag mee samenwerken. We hadden vandaag ook steun uit de hoek van de artiesten met de aanwezigheid van Helmut Lotti en uit politieke hoek met Jan Jambon”, aldus Jan Vereecke.

“Wat een fantastisch bedrag! Wij behandelen momenteel de aanvragen die binnenkomen bij Live2020 en dit gaat absoluut goed besteed worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe heel de sector zich inzet voor het fonds.” zei Jan Timmermans.

 

We bedanken graag alle 146 fietsende deelnemers, onze 26 enthousiaste medewerkers, maar vooral de 741 milde schenkers! 50.000 keer bedankt!

Steun Bike For Live2020 en help de livemuzieksector vooruit

Zondag 20 september – autoloze zondag! – vindt Bike For Live2020 plaats. Medewerkers van Sportpaleis Group, concertorganisatoren en artiesten fietsen op die dag vanuit de verschillende zalen van de groep naar het Sportpaleis en laten zich voor hun sportieve inspanning sponsoren door familie en vrienden. Jij kan ook je steentje bijdragen door een donatie te doen. De opbrengst van de actie gaat naar LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De reden van deze solidariteitsactie is welbekend. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de volledige evenementensector op slot ging. Alle theatervoorstellingen, concerten, festivals, beurzen enzovoort konden van de ene op de andere dag – terecht – niet meer doorgaan. De impact van deze maatregel is enorm. Ook financieel. Met Bike For Live2020 ten voordele van LIVE2020 willen we zo goed mogelijk helpen.

Het Sportpaleis heeft een rijke wielertraditie en daarom kozen we voor een gesponsorde fietstocht ten voordele van LIVE2020. Je kan ons helpen door een donatie te doen. Geef ons dat extra duwtje in de rug!

De klok tikt voor de meer dan veertig deelnemers aan de actie genadeloos verder. Zij fietsen zich op zondag 20 september in het zweet ten voordele van het solidariteitsfonds voor de livemuzieksector, LIVE2020. Je kan hen aanmoedigen met een luide cheer en een donatie!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wat is LIVE2020?

LIVE2020 is het solidariteitsfonds opgericht door en voor de livemuzieksector. Het initiatief wordt gedragen door promotoren, organisatoren en zaalverhuurders. 

Het fonds steunt iedereen die livemuziek mogelijk maakt en het op dit ogenblik financieel erg moeilijk heeft: van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies. De middelen van het fonds worden beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

Je vindt Bike For Live2020 ook op Facebook. Volg het evenement voor meer nieuws en updates. Vooral nu Bike For Live2020 in een laatste rechte lijn naar zondag 20 september fietst.

Fiets met de beste muziek in je oren

Fiets je zondag 20 september mee voor het goede doel? Dan kan dit ook met de beste muziek in je oren. Beluister de Bike For Live2020 playlist!

Geniet van 4 uur en 31 minuten muziek, dat komt overeen met een ritje van Vorst Nationaal naar Sportpaleis Antwerpen!

Maak kennis met de deelnemers

We stellen graag de collega’s en artiesten voor die op zondag 20 september op de fiets stappen voor het goede doel. Zij vertrekken vanuit Capitole Gent, Vorst Nationaal, Ethias Theater/Arena richting het Sportpaleis of kiezen voor een parcours rond het Sportpaleis, via Stadsschouwburg Antwerpen. Het ultieme doel is genoeg centen inzamelen voor het Solidariteitsfonds LIVE2020. Je kan elk van hen individueel of als team aanmoedigen (aanporren voor sommigen) met een donatie.

Met de gewaardeerde medewerking van onze partners